Valpreventie

Die vervelende scheve stoeptegels, natte bladeren in het bos, net iets te gehaast de trap af… Zowel binnen als buitenshuis zijn er veel situaties waarbij u lelijk kunt vallen en verwondingen kunt oplopen. Vallen is een veelvoorkomend probleem bij ouderen. 73% van de ongevallen bij 55-plussers waarna opname op de spoedeisende hulp volgt, wordt veroorzaakt door valincidenten. Bij ouderen boven 84 jaar is dit zelfs 84%! Een valongeval bij ouderen kan resulteren in verwondingen aan de bovenste of onderste ledematen: met soms een breuk van heup of pols als gevolg. Daarnaast worden veel mensen na een val banger om te bewegen. Ze gaan activiteiten vermijden waardoor hun conditie verslechtert.

Daarom biedt Fysiotherapie Swalmen ouderen de mogelijkheid om deel te nemen aan een valtraining. In een serie van tien lessen wordt aandacht besteed aan leren omgaan met obstakels en lopen en balans houden op verschillende ondergronden. Dit gebeurt met behulp van een hindernisbaan. Ook leert u tijdens de valtraining om veilig te vallen, mocht u toch nog uit balans raken.

Voor en na het programma worden enkele balanstesten afgenomen. Met deze testen kan de fysiotherapeut vaststellen wat het effect van het oefenprogramma voor u is.

Andere specialisaties

Medical Taping
Het Medical Taping Concept is een tape techniek waarmee veel klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat behandeld kunnen worden. Binnen…
Lees meer
Sportcompressie­kousen
Tijdens het sporten komen blessures aan de onderbenen veel voor. Bij het hardlopen, springen, wenden keren, snel afremmen hebben de…
Lees meer